8 مرحله کمپین تبلیغاتی

January 10, 2018 ,
استودیو عکاسی صنعتی تبیلغاتی ژو
empty image
استودیو عکاسی صنعتی تبیلغاتی ژو
در مطلب قبلی درباره‌ی کمپین تبلیغاتی و اهداف آن توضیح دادیم. در اینجا مراحل برپایی کمپین را توضیح می دهیم. تعداد مراحلی که برای کمپین تبلیغاتی در مقاله های مختلف می شمارند، متنوع است. اما یکی از کاملترین آنها که باعث موفقیت کمپین تبلیغاتی می شود، این 8 مرحله است:

  1.  تحقیق درباره‌ی بازار
    قبل از برپایی کمپین تبلیغاتی، لازم است تارگت فروش محصول نوشته و تنظیم شده باشد. تارگت مارکت یا بازار هدف شامل تمام جزئیات فروش محصول مانند محصول مورد نظر، میزان فروش، بازه زمانی فروش، مخاطب فروش می شود. برای این کار نیاز است بررسی‌های پایه‌ای را درباره‌ی محصول و بازار آن انجام دهید. اگر امکان تحقیق با هزینه‌ی بالا را ندارید، لااقل می‌توانید از مشتریان سوال کنید که نیازشان چیست و چرا شما را انتخاب کرده‌اند. سپس از اطلاعاتی که از مشتریانتان به دست آورده اید که شامل نیاز ها و علایق آنها می شود، تارگت را تنظیم کنید. وقتی تارگت یا هدف فروشتان مشخص و شفاف می شود، برنامه ریزی مراحل مختلف ایجاد کمپین کار ساده تری می شود، مانند تعیین رسانه تبلیغ، محل تبلیغ، بودجه بندی و ….
  2. بودجه‌بندی
    کسب و کار شما احتمالا یک بودجه‌ی تبلیغاتی یک ساله دارد. اما این بودجه در پروژه‌های تبلیغاتی مختلف چطور تقسیم شده است؟ شما برای هر پروژه یک برنامه دارید و نیاز است بدانید برای آن دقیقاً چه مبلغی هزینه خواهید کرد. احتمالا تقسیم دقیق هزینه‌ها بین موارد مختلف مثل کپی‌رایتینگ و طراحی از قبل قابل پیش‌بینی نیست و تغییر می‌کند، اما هزینه‌ی کلی را از پیش تعیین کنید و در اطلاعات پروژه نگهدارید.
  3. هدف‌گذاری
    لازم است اهداف شما در یک فاصله زمانی مشخص در یک پروژه تبلیغاتی مشخص شود. بهتر است تا زمانی که بلندپروازی های خوبی دارید، یک کمپین تبلیغاتی موفق را برنامه‌ریزی کنید. فروش می‌تواند کی از ساده‌ترین کارها باشد ولی باید قبل از آن یک مسئله را بدانید: وقتی شما یک محصول مشخص را تبلیغ می‌کنید، لازم است چقدر محصول فروخته شود تا بتوانید هزینه کمپین را بپردازید؟
  4. انتخاب رسانه‌ی تبلیغاتی
    وب‌سایت، تلویزیون، روزنامه، رادیو، مجله یا دیگر رسانه‌های تبلیغاتی باید به طور مشخص و قطعی به عنوان محل تبلیغات شما انتخاب شود. تنها عامل لازم برای این تصمیم‌گیری هزینه نیست، باید مطمئن شوید که این روش تبلیغ می‌تواند شما را به تارگت موردنظرتان برساند. هزینه‌های تبلیغاتی می‌تواند بخش قابل‌توجهی از بودجه‌ی شما را صرف کند. بسته به رسانه‌ای که شما تبلیغاتتان را با آن ارائه می‌کنید، هزینه‌های شما مشخص می‌شود.
  5. انتخاب افراد تیم
    غیر از برنامه‌ریزی برای نوشتن و طراحی هر قسمت از تبلیغ، نیاز است از تخصص دیگران بهره‌مند شوید. می‌توانید هر بخش از کار را به یک متخصص بسپارید. اگر می‌توانید جایی یا کسی را پیدا کنید که همه‌ی قسمت‌های کار را انجام دهد، در زمانتان صرفه‌جویی زیادی خواهد شد. همچنین لازم است مطمئن شوید که استعدادهای خوبی را در هر زمینه برای تبلیغاتتان پیدا کرده‌اید.
  6. طراحی و محتوانویسی و اجرا
    در طول انجام فرآیند تولید محتوا و اجرای پروژه، نیاز به بررسی و جمع‌بندی مراحل مختلف دارید. با شروع به کار تیم اجرایی، مطمئن شوید همه‌ی توقعاتتان از مراحل پروژه را به آنها منتقل کرده‌اید.
  7. ارائه‌ی تبلیغات در رسانه و محل منتخب
    بعد از برنامه‌ریزی و اجرای تبلیغات، زمان ارائه‌ی آن و یا نصب در رسانه‌ای است که انتخابش کرده‌اید. خیلی‌ها معتقدند بهتر است از چند نوع رسانه استفاده کنید و تنها به یک رسانه بسنده نکنید.
  8. ارزیابی
    بسته به تبلیغی که دارید، نوع ارزیابی آن فرق می‌کند. مثلا اگر در تبلیغتان چیزی مثل بلیط فروشی انجام میگیرد، از روی تعداد فروش بلیط‌ها می‌توانید اثربخشی آن را بسنجید. یا ممکن است فروش را قبل از تبلیغ، در حین و بعد از کمپین تبلیغاتی با هم مقایسه کنید. زمانی را برای این صرف کنید که ببینید چطور باید کمپین خود را ارزیابی کنید. جمع‌آوری این اطلاعات به شما کمک می‌کند تبلیغاتتان را در آینده اثربخش‌تر کنید.