اگر کارفرما هستید و با استودیوی عکاسی صنعتی ای کار می کنید ولی نمی دانید چه فایلی را باید تحویل بگیرید این مطلب را مطالعه کنید.
اول اجازه دهید معنای کیفیت را باز تر و روشن تر بیان کنیم.
وقتی صحبت از کیفیت می شود دو مفهوم جداگانه در ذهن متبادر می شود.
- کیفیت فایل عکس صنعتی
- کیفیت خود عکس صنعتی
البته این موضوع فقط مربوط به عکاسی صنعتی نیست ولی با توجه به حساسیت مجموعه هایی که به استودیوهای عکاسی صنعتی مراجعه میکنند مطلب را صرفا در این ژانر عکاسی بررسی می کنیم.
شما ممکن است زمانی که عکس محصول خود را از استودیو تحویل می گیرد عکس با کیفیتی را تحویل بگیرید ولی عکس با کیفیت الزاما فایل با کیفیتی ندارد. در این مطلب ما قصد داریم کیفیت فایل را بررسی کرده و در مطالب بعدی قطعا کیفیت عکس را هم بررسی خواهیم کرد.
آنچه که در عکاسی دیجیتال معنا و مفهوم کیفیت فایل را می رساند، ابعاد (Dimension) و دقت تفکیک پذیری (Resolution) فایل عکس است.
ابعاد: به میزان طول و عرض عکس گفته می شود. به عنوان مثال 5000 پیکسل در 3000 پیکسل. که هرچه این اعداد بزرگتر باشند، عکس صنعتی شما در ابعاد بهتری عکاسی شده است.
دقت تفکیک پذیری یا رزولوشن: این عدد را معمولا با واحد Dot Per Inch به اختصار DPI یا Pixel Per Inch به اختصار PPI مشخص می کنند که این عدد نشان دهنده تعداد پیکسل های موجود در یک اینچ می باشد. یعنی شما هرچه عدد رزولوشن بالاتری در فایل عکس داشته باشید تعداد پیکسل هایی که در یک اینچ از عکس دارید بیشتر بوده بنابراین فایل شما با کیفیت تر خواهد بود.
حالا میتوانیم به سوالی که در ابتدا پرسیدیم جواب دهیم. در عکاسی صنعتی چه عکسی را باید از استودیو عکاسی تحویل بگیریم؟
مسلما عکسی که در ابعاد بزرگ (بسته به ابعاد سنسور دوربین) و رزولوشن بالای 200 PPI باشد.
هنوز هم تاکید می کنیم که فایلی با مشخصات ابعاد و رزولوشن خوب الزاما عکس صنعتی مناسبی نخواهد بود. لطفا در مفهوم کیفیت مراقب افراد سودجو باشید. مثل این است که شما یک بوم نقاشی با جنس بسیار عالی داشته باشید ولی آن را به دست یک نقاش مبتدی و آماتور بسپارید. قطعا نمیتوانید به دلیل خوب بودن جنس بوم، توقع نقاشی خوب داشته باشید. پس قطعا نمی توانید به دلیل خوب بودن مشخصات فایل توقع عکس خوب داشته باشید و بالعکس.
آخرین موضوعی که در رابطه فایل باید بدانید فرمت فایل است. شاید استودیو به شما فایل JPG را تحویل دهد ولی باید بدانید که این فایل کیفیت حداکثری را در اختیار شما قرار نمی دهد. می توانید از مجری عکاسی صنعتی خود فایل TIF لایه بسته تحویل گرفته که طبق استاندارد عکاسی صنعتی تمامی فایل ها باید در فضای رنگی RGB باشند. برای ما هم سوال است که وقتی عکاس فایلی با کیفیت بالاتر دارد چرا در اختیار کارفرما قرار نمی دهد.
در نهایت اگر هنوز احساس می کنید نیاز به مشورت دارید می توانید با مراجعه به صفحه تماس با ما، با ما تماس حاصل نموده و از ما راهنمایی بخواهید.